Skip to content

Tel.nr: +37061132371

🔥Nemokamas pristatymas perkant už 39 EUR!

Straipsniai apie sveikatą, produktus, maisto papildus

Kokia geriausia magnio forma? Išbandėme Magnio bisglicinatą

Parašė Simona Jasiulyte 30 Dec 2023 0 komentarų

Kokia Geriausia Magnio Forma? Išbandėme Magnio Bisglicinatą ir jo nauda

Magnio bisglicinato nauda

Kokia geriausia magnio forma? Išbandėme Magnio bisglicinatą

Magnis – svarbus mineralas, kuris yra būtinas įvairiems mūsų organizmo procesams. Jis dalyvauja daugiau nei 300 fermentinių reakcijų, padeda išlaikyti nervų ir raumenų funkcijas, stiprina kaulus ir palaiko širdies sveikatą. Vienas iš populiariausių magnio formų maisto papilduose yra magnio bisglicinatas, kuris žinomas dėl savo aukšto biologinio pasisavinimo lygio ir švelnumo virškinimo sistemai.

Magnio bisglicinatas siūlo keletą privalumų sveikatai:

  • Mažina pavargimo jausmą ir nuovargį
  • Palaiko elektrolitų balansą
  • Teigiamai veikia nervų sistemą ir raumenis
  • Stiprina kaulus ir dantis
  • Gerina psichologines funkcijas

Straipsnyje detaliai nagrinėjame magnio bisglicinato savybes:

  1. Kas yra magnio bisglicinatas ir kaip jis veikia organizme
  2. Pliusai ir minusai lyginant su kitomis magnio formomis
  3. Vartojimo instrukcijos bei dozavimas

Taip pat aptarsime svarbias detales, tokius kaip rekomenduojamos dozės, vartojimo metu nėštumo ar žindymo laikotarpiu bei atsargumo priemones renkantis šį papildą esant tam tikroms sveikatos būklėms. Skaitydami straipsnį, gausite visapusišką informaciją, padedančią nuspręsti, ar magnio bisglicinatas yra tinkama pasirinkimas jūsų maisto papildų arsenale.

Kas yra magnio bisglicinatas?

Magnio bisglicinatas yra organinė magnio forma, kuri pasižymi aukštu biologiniu įsisavinamumu. Šis junginys sudarytas iš magnio ir dviejų glicino molekulių, kurios yra svarbios norint efektyviai įsisavinti mineralą organizme. Dėl savo struktūros magnio bisglicinatas yra labai tinkamas tiems, kuriems reikalingas greitas ir švelnus magnio poveikis.

Magnio bisglicinato naudojimas maisto papilduose:

  • Aukštas įsisavinamumas: Prisijungus prie aminorūgšties glicino, magnis lengvai praeina per žarnyno barjerą.
  • Mažesnis dirginimas: Skirtingai nuo kitų magnio junginių, tokiais kaip magnio oksidas ar citratas, bisglicinatas mažiau dirgina skrandį.
  • Psichologinė ir raumenų funkcija: Teigiamai veikia nervų sistemą ir prisideda prie normalios raumenų veiklos.

Skirtumai nuo kitų magnio formų:

  • Magnio oksidas: Mažesnis biologinis įsisavinamumas, gali sukelti virškinimo sutrikimus.
  • Magnio citratas: Gerai absorbuojamas, bet kartais sukelia viduriavimą.
  • Magnio chloridas, sulfatas (Epsomo druska): Dažniausiai naudojami išoriniam naudojimui voniose ar kompresuose.

Pasirinkdami magnio bisglicinatą gaunate ne tik efektyvų, bet ir švelnų magnio šaltinį. Tai ypač svarbu žmonėms su jautriu virškinimo traktu ar tiems, kuriems kitos magnio formos sukelia nepageidaujamus šalutinius poveikius.

Kaip magnio bisglicinatas veikia jūsų organizmą?

Magnio bisglicinatas yra neatskiriamas elementas, padedantis sumažinti pavargimo jausmą ir nuovargį. Jis aktyvuoja daugiau nei 300 fermentų reakcijas organizme, kurios padeda energijos gamybai ląstelėse.

Elektrolitų balansas yra vienas iš pagrindinių sveikatos aspektų, o magnis prisideda prie jo palaikymo. Magnis yra būtinas norint reguliuoti kalcio, kalio ir natrio kiekius kraujyje, kurie visi yra svarbūs elektrolitai.

Magnio bisglicinatas taip pat yra labai naudingas nervų sistemai ir raumenų veiklai. Jis padeda reguliuoti nervų impulsus tarp smegenų ir kūno, taip užtikrinant sklandų raumenų susitraukimą ir atsipalaidavimą.

Kalbant apie kaulų stiprumą, magnis yra svarbus dalykas. Jis prisideda prie kaulinio audinio formavimosi ir gali padėti išvengti osteoporozės.

Be to, magnis vaidina svarbų vaidmenį baltymų sintezėje. Baltymai yra gyvybiškai svarbūs visoms ląstelėms ir audiniams, ir magnis padeda užtikrinti, kad baltymų gamyba vyktų efektyviai.

Galų gale, magnio bisglicinatas prisideda prie psichologinės funkcijos palaikymo. Magnis padeda reguliuoti neurotransmiterius, kurie yra atsakingi už signalų perdavimą tarp nervų ląstelių. Taigi, pakankamas magnio kiekis gali prisidėti prie gerovės jausmo ir sumažinti stresą.

Moksliniai įrodymai ir tyrimai apie magnio bisglicinato privalumus

Magnio bisglicinatas yra sudėtinga molekulė, kuri yra susijusi su daugybe mokslinių tyrimų. Magnio bisglicinato tyrimai rodo, kad ši forma gali būti naudinga ne tik mažinant nuovargį, bet ir padedant išsaugoti elektrolitų pusiausvyrą, stiprinti nervų sistemą bei raumenis, taip pat prisidėti prie psichologinės funkcijos palaikymo.

Pavyzdžiui, 2012 metų tyrimas parodė, kad magnio bisglicinatai gali padėti sumažinti premenstruacinio sindromo simptomus, tokius kaip nuotaika ir fiziniai simptomai[^1^]. Kitas 2017 metų tyrimas atskleidė, kad magnio bisglicinatas gali padėti sumažinti stresą ir depresiją[^2^].

Vis dėlto, svarbu pažymėti, kad dauguma šių tyrimų buvo atlikti su gyvūnais arba laboratorijos sąlygomis. Būtina atlikti daugiau žmogaus klinikinių tyrimų, kad galėtume tiksliau nustatyti magnio bisglicinato veiksmingumą ir saugumą.

Taigi, nors magnio bisglicinatas yra įdomi mokslininkų studijuojama magnio forma, vis tiek reikia atsižvelgti į tai, kad moksliniai duomenys dar nėra išsamūs. Toliau aptarsime, kada turėtumėte apsvarstyti magnio bisglicinato vartojimą ir kaip tai daryti saugiai.

Ar turėčiau vartoti magnio bisglicinatą?

  • Rekomenduojamos dozės ir tinkamo vartojimo nurodymai. Magnio bisglicinatas yra maisto papildas, kuris paprastai vartojamas 1-3 kapsulėmis per dieną su skysčiu. Svarbus dalykas, kurį reikia prisiminti - nepriklauso nuo to, ar esate naujas magnio papildų vartotojas, ar senbuvė, visada laikykitės gamintojo nurodymų. Nerekomenduojama viršyti dozavimo nurodymų be gydytojo patarimo.
  • Svarbu pasitarti su gydytoju prieš nėštumo ar žindymo laikotarpį vartojant šį papildą. Nors magnis yra svarbus mineralas mūsų kūnui, nėštumo ir žindymo metu reikia būti atsargiems su bet kokio tipo maisto papildais. Prieš pradedant vartoti magnio bisglicinatą, pasitarkite su gydytoju, kad įsitikintumėte, jog tai saugu jums ir jūsų kūdikiui.
  • Kada reikia būti atsargiems su magnio bisglicinato vartojimu sergant inkstų nepakankamumu. Yra tam tikrų sveikatos sąlygų, kurios gali apsunkinti magnio įsisavinimą ar pasiskirstymą organizme. Tai apima inkstų nepakankamumą. Jei sergate šia liga, turėtumėte būti ypač atsargūs su magnio bisglicinato vartojimu ir visada pasitarti su gydytoju prieš pradedant vartoti bet kokius maisto papildus.

Geriausi magnio bisglicinato papildų gamintojai

Pasirinkti tinkamą magnio bisglicinato papildą gali būti iššūkis, nes rinka yra pilna įvairių prekių ženklų ir produktų. Tačiau yra keletas geriausių magnio bisglicinato gamintojų, kurie pasižymi aukšta kokybe ir patikimumu.

1. "Pure Encapsulations" - šis gamintojas garsėja savo aukštos kokybės maisto papildais, kuriuose nėra jokių dirbtinių priedų ar alergenų. Jų magnio bisglicinatas yra lengvai virškinamas ir gerai toleruojamas.

2. "Now Foods" - dar vienas patikimų gamintojų, kuris siūlo aukštos kokybės magnio bisglicinato papildus. Ši kompanija taip pat garsėja savo nuoseklumu ir griežtais kokybės standartais.

3. "Thorne Research" - šis gamintojas yra žinomas dėl savo moksliškai pagrįstų maisto papildų. Jų magnio bisglicinatas yra sudarytas iš dviejų molekulių gliucino, todėl jis yra labai biologiškai prieinamas ir efektyvus.

4. "Doctor's Best" - ši kompanija yra žinoma dėl savo įsipareigojimo kokybei ir mokslui. Jų magnio bisglicinatas yra lengvai virškinamas, gerai toleruojamas ir neturi jokių dirbtinių priedų.

Pasirinkdami bet kurį iš šių gamintojų, galite būti tikri, kad gausite aukštos kokybės produktą. Tačiau visada svarbu prisiminti, kad prieš pradedant vartoti bet kokius maisto papildus, reikėtų pasitarti su gydytoju ar kitu sveikatos specialistu.

Išvados

Per šį straipsnį aptarėme magnio bisglicinatą, jo naudą ir svarbą sveikatai. Ši magnio forma yra unikali dėl savo gebėjimo gerai absorbuotis ir netrukdyti skrandžio veiklai, o tai yra svarbus aspektas vertinant maisto papildus.

Magnio bisglicinatas yra populiarus pasirinkimas tiek sportininkams, tiek bet kam, kam reikia papildomo magnio. Jis padeda mažinti pavargimo jausmą, palaiko sveiką elektrolitų pusiausvyrą organizme, naudingas nervų sistemai bei raumenų veiklai ir t.t.

Tačiau kiekvieno žmogaus sveikatos poreikiai yra unikalūs. Todėl visada svarbu:

  • Pasitarti su gydytoju ar kitu sveikatos specialistu prieš pradedant vartoti bet kokius maisto papildus.
  • Atsižvelgti į individualius sveikatos poreikius ir būklę.
  • Būti atidus renkantis maisto papildų gamintoją - rekomenduojame rinktis tik patikimus ir aukštos kokybės produktus.

Pabaigoje skatiname jus išbandyti magnio bisglicinato papildą, jei manote, kad jis gali pagerinti jūsų sveikatos būklę. Galbūt tai bus jūsų naujas kelias į geresnę sveikatą ir gerovę. Tik svarbu prisiminti, kad maisto papildai yra tik viena iš daugelio priemonių sveikatos priežiūrai ir negali pakeisti subalansuotos mitybos bei sveiko gyvenimo būdo.

Svarbu žinoti, kad ne visos magnio formos yra sukurtos vienodai. Renkantis tinkamą magnio papildą, reikėtų atsižvelgti į jo formą, nes skirtingos magnio formos gali turėti įvairų poveikį ir naudą organizmui. Šiame straipsnyje susitelksime į vieną išskirtinę magnio formą - magnio bisglicinatą.

 

1. Magnis: Svarbiausias Mineralas Jūsų Kūnui

Magnis – tai cheminis elementas, esantis kiekviename žmogaus kūno ląstelėje ir atliekantis gyvybiškai svarbų vaidmenį jūsų sveikatai. Jis yra būtinas daugiau nei 300 biocheminiams procesams, įskaitant energijos gamybą, nervų sistemos veiklą ir raumenų susitraukimą. Be pakankamo magnio kiekio, organizmas negalėtų tinkamai funkcionuoti.

Kaip Organizmas Panaudoja Magnį savo Veikloje:

  • Energijos gamyba: Magnis prisideda prie ATP (adenozino trifosfato) susidarymo, kuris yra pagrindinis mūsų energijos šaltinis.
  • Raumenų funkcija: Šis mineralas reguliuoja raumenų susitraukimą ir atpalaidavimą, taip užkertant kelią krampams.
  • Nervų sistema: Magnis padeda kontroliuoti nervinius impulsus, užtikrindamas tinkamą nervų veiklą.
  • Kaulų stiprumas: Jis yra svarbus kaulų sveikatai, nes dalyvauja kalcio metabolizme ir stiprina kaulinį audinį.

Svarbūs Maisto Šaltiniai, Kurie Aprūpina Jus Pakankamu Kiekiu Magnio:

Jūs galite gauti magnio iš įvairių maisto produktų. Čia pateikiame keletą geriausių maisto produktai su magniu:

  • Tamsiai žalios lapinės daržovės (pvz., špinatai)
  • Riešutai ir sėklos (pvz., migdolai, sezamo sėklos)
  • Pilno grūdo produktai (pvz., avižos, kvietinis pilngrūdis)
  • Legumai (pvz., pupelės, lęšiai)
  • Bananas
  • Tamsus šokoladas

Reguliariai vartojant šiuos produktus, galima užtikrinti rekomenduojamą magnio dienos normą ir pagerinti bendrąjį savijautą.

2. Skirtingos Magnio Formos: Nuodugnus Palyginimas

Apsilankius maisto papildų parduotuvėje, greičiausiai pastebėsite, kad magnis gali būti įvairių formų. Pavyzdžiui, magnio citratas, magnio oksidas arba magnio bisglicinatas. Bet kokia yra skirtumas tarp šių formų?

Visos šios formos yra magnio druskos, tačiau skiriasi jų cheminė struktūra ir absorbcijos ypatybės. Cheminė struktūra nusako, kaip molekulės yra sujungtos tarpusavyje, o tai gali turėti įtakos tam, kaip organizmas absorbuoja ir naudoja magnį.

Pavyzdžiui, magnio oksidas turi mažą absorbcijos lygį organizme ir gali sukelti virškinimo sutrikimus. Tuo tarpu magnio citratas yra gerai absorbuojamas ir mažiau dirgina žarnyną. Tačiau vis dėlto magnio bisglicinatas laikomas viena iš geriausiai absorbuojamų magnio formų.

Nepriklausomai nuo magnio formos, svarbu atsižvelgti į vorinių medžiagų naudojimą gydymo priemonėse. Vorinės medžiagos, tokios kaip citrinos rūgštis arba glicinas, gali padidinti magnio absorbciją organizme, taip pat palengvinti jo virškinimą.

To summarize:

  • Magnio formos skiriasi pagal jų cheminę struktūrą ir absorbcijos ypatybes
  • Magnio oksidas turi mažą absorbcijos lygį ir gali sukelti virškinimo sutrikimus
  • Magnio citratas yra gerai absorbuojamas ir mažiau dirgina žarnyną
  • Magnio bisglicinatas yra viena iš geriausiai absorbuojamų magnio formų
  • Vorinės medžiagos gali padidinti magnio absorbciją organizme ir palengvinti jo virškinimą

NOW Foods Magnio Bisglicinatas: Mūsų Pasirinkimas

Magnio bisglicinatas

Detalus Produkto Aprašymas ir Svarbios Specifikacijos

NOW Foods Magnio Bisglicinatas yra vienas iš rinkoje prieinamų magnio papildų, kuris dėl savo aukštos kokybės ir efektyvumo sulaukė mūsų dėmesio. Šis produktas yra supakuotas į 180 tablečių pakuotę, kiekvienoje tabletėje yra 100 mg magnio, o dienos dozė – 200 mg.

  • Tabletės yra veganams tinkamos ir neapima kviečių, glitimo, sojos ar pieno produktų.
  • Rekomenduojama vartoti po 2 tabletes du kartus per dieną su maistu ir vandeniu.
  • Laikyti produktą ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje sausoje, tamsioje vietoje vaikams nepasiekiamoje sandarioje pakuotėje.

Sudedamosios Dalys, Kurios Užtikrina Magnio Bisglicinato Efektyvumą

NOW Foods Magnio Bisglicinatas pasižymi šiomis sudedamosiomis dalimis:

  • Citrinos rūgštis
  • Hidroksipropilceliuliozė
  • Stearino rūgštis (iš augalinio šaltinio)
  • Silicis
  • Vegetariška danga [hipromeliozė (celiuliozė), stearino rūgštis (iš augalinio šaltinio), saulėgrąžų lecitinas, trietilo citratas, saulėgrąžų aliejus]

Dauguma šių ingredientų padeda išlaikyti produkto stabilumą ir užtikrinti jo veiksmingumą bei patogumą vartotojui.

 

Vartotojų Atsiliepimai ir Rekomendacijos

Atsiliepimai apie magnio bisglicinatą ir vartotojų patarimai yra svarbi informacija renkantis papildus. Štai ką sako tie, kurie jau išbandė NOW Foods Magnio Bisglicinatą:

  • Vartotojų Patirtis: Daugelis dalijasi, kad šis papildas padėjo sumažinti raumenų spazmus bei pagerino miego kokybę. Pabrėžiama, kad dėl geresnio virškinamumo patirtas diskomfortas žarnyne yra minimalus arba jo visai nėra.
  • Mažiau Šalutinių Poveikių: Keletas asmenų akcentuoja, jog kitos magnio formos sukeldavo virškinimo sutrikimus, o perėjus prie magnio bisglicinato šios problemos išnyko.

Specialistų Svarstymai:

  • Medikai ir mitybos specialistai atkreipia dėmesį į magnio bisglicinato chelatinę formą, kuri užtikrina aukštą absorbcijos lygį. Tai reiškia, kad organizmas gauna daugiau naudos iš to paties magnio kiekio.
  • Ekspertai taip pat mini, jog dėl mažesnio dirginimo poveikio žarnynui, magnio bisglicinatas yra tinkamesnis pasirinkimas žmonėms su jautriu virškinimo traktu.

Tarp vartotojų atsiliepimų galima rasti patarimų dėl produkto vartojimo: dažnai rekomenduojama gerti po 2 tabletes 2 kartus per dieną su maistu ir vandeniu, laikantis nustatytos dozavimo schemos. Taip pat akcentuojama svarba neviršyti rekomenduojamos dozės bei laikyti papildus sausoje ir vėsioje vietoje.

Galiausiai, teigiama poveikis nervų sistemai bei raumenų funkcijoms yra vienas dažniausių teigiamų pastebėjimų tarp NOW Foods Magnio Bisglicinato vartotojų.

Kur Įsigyti Aukštos Kokybės Magnio Bisglicinato Papildų

Jei domitės, kur įsigyti magnio bisglicinatą, turime kelių patikimų pirkimo šaltinių rekomendacijų.

Internetinės Parduotuvės: Daugelis internetinių maisto papildų parduotuvių siūlo platų magnio bisglicinato asortimentą. Vienas iš jų yra NOW Foods Ltd., kuris siūlo 180 tablečių magnio bisglicinato papildus. Šios tabletės yra didelės vertės dėl savo sudedamųjų dalių ir geros absorbcijos.

Fizinės Parduotuvės: Taip pat galima rasti magnio bisglicinatą ir fiziniuose maisto papildų pardavimo taškuose. Visada svarbu atidžiai patikrinti produkto etiketes ir pasitarti su specialistais, kad būtumėte tikri dėl produkto kokybės.

Vaistinės: Vaistinėse taip pat galite rasti aukštos kokybės magnio bisglicinato papildus. Svarbu žinoti, kad vaistinėse parduodami produktai dažnai yra brangesni nei internetinėse parduotuvėse, tačiau jūs gaunate papildomą pasitikėjimą, kad produktas yra aukštos kokybės ir saugus naudoti.

Prieš perkant magnio bisglicinatą, svarbu atlikti šiek tiek tyrimų. Skirtingose vietose gali būti skirtingos kainos, todėl verta palyginti kainas ir pasirinkti geriausią variantą. Taip pat svarbu įsitikinti, kad perkate iš patikimo pardavėjo, kad gautumėte aukštos kokybės produktą.

Geriausia ir Geriausiai Absorbuojama Magnio Forma: Išvada

Tyrimų duomenys rodo, kad magnio bisglicinatas yra viena iš geriausiai absorbuojamų magnio formų organizme. Tai reiškia, kad organizmas gali lengviau ir efektyviau panaudoti šį mineralą savo naudai.

Kodėl pasirinkimas turėtų būti magnio bisglicinatas?

Skatiname išbandyti ir patirti geriausią magnio formą - magnio bisglicinatą. Jis yra lengvai virškinamas ir gali teigiamai paveikti jūsų sveikatą. Taip pat galite pasitarti su savo gydytoju dėl optimalios dozės.

  1. Mokslininkų rekomendacijos grįstos moksliniais tyrimais ir praktika.
  2. Jis gali padidinti raumenų funkciją ir nervų veiklą.
  3. Jis turi mažiau šalutinių poveikių nei kiti magnio papildai.
"Mūsų patirtis rodo, kad magnio bisglicinatas yra ne tik geriausias pasirinkimas, bet ir saugus vartoti ilgą laiką."

Nepamirškite, kad geriausi rezultatai gaunami derinant sveiką gyvenimo būdą, tinkamą mitybą ir reguliarų fizinį aktyvumą su kokybiškais maisto papildais.

Ankstesnis įrašas
Kitas įrašas

Palikite komentarą

Visi tinklaraščio komentarai yra tikrinami prieš paskelbiant

Maisto papildai

Chlorofilas spygliuočių eliksyras
Nuo €10,99
€15,99
Nuo €10,99
Sutaupote €5,00
ASHWAGANDHA + SHILAJIT Swiss Herbal, 60 kapsulių
€17,99
€24,99
€17,99
Sutaupote €7,00
Swanson MELATONINAS 1mg, 120 Kapsulių
€8,20
€16,99
€8,20
Sutaupote €8,79
SWANSON RESVERATROLIS 250 mg , 30 kapsulių
€14,00
€14,00
NAC + Alfa lipoinė rūgštis Swiss Herbal, 60 kapsulių
€22,99
€31,99
€22,99
Sutaupote €9,00
Maisto papildas KAPILAR 200 tablečių
€26,00
€26,00
NOW Taurinas 1000 mg, 100 kapsulių
€17,50
€17,50
Swanson SELENAS 100 mcg , 200 kapsulių
€13,50
€13,50
Swanson KOFERMENTAS Q10 200 mg , 30 kapsulių
€17,50
€17,50
Swanson TAURINAS 500 mg, 100 kapsulių
€11,50
€11,50
Swanson Alfa Lipo Rūgštis 100mg 120 Kapsulių
€10,99
€12,99
€10,99
Sutaupote €2,00
Šaltalankių aliejus, 100 ml
€7,50
€7,50
Liposominis Resveratrolis 400mg 250ml CureSupport
€39,89
€49,89
€39,89
Sutaupote €10,00
1of20

Gydomoji kosmetika

DERMATIX ULTRA gelis, 15g
€33,98
€39,98
€33,98
Sutaupote €6,00
Teimurova kremas - pasta, kojoms 50g
€5,99
€5,99
Višnevskio balzaminis linimentas, 40g
€5,99
€5,99
Kartalin Kūno kremas (žvynelinei), 100 ml
€24,98
€38,98
€24,98
Sutaupote €14,00
DOPPELHERZ SYSTEM KOLLAGEN BEAUTY 30
€49,98
€88,98
€49,98
Sutaupote €39,00
Amorolak lakas nuo nagų grybelio, 3 ml
€25,00
€25,00
Malavit, natūrali kosmetinė priemonė, 30ml
€13,00
€13,00
Nikotininė rūgštis plaukams Mirrolla, 65 ml
€8,00
€8,00
MIZOL Evalar gelis nagų grybeliui gydyti, 30 g
€17,50
€17,50
Teimurova purškiklis kojoms 150ml
€5,99
€5,99
KONAZOL šampūnas su ketokonazoliu , 100 ml
€10,00
€10,00
1of20

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Papildai

Pasirinkite variantus

Redaguoti parinktis
PREKĖS PAPILDYMO PRANEŠIMAS
this is just a warning
Prisijungti
Pirkinių krepšelis
0 Prekės
0%